Gevulde Champignons

Gevulde Champignons

gevulde champignonsGrote Champignons 12 stuks
Ui ½
Rode paprika ½
Ontbijt spek 8
Belegen Geitenkaas 250 gram
Olijfolie 2 el
Peper

Bereiding:

 Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de halve ui fijn. Snijd het ontbijtspek in kleine snippers.
 Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snijd de halve paprika in kleine blokjes. Houd 8 stukjes paprika achter voor de garnering.
 Hol de champignons uit, hak de steeltjes en de inhoud van de champignons fijn. Meng het champignonhaksel, de ontbijtspek, de paprika en de ui door de kaaskruimels. Breng op smaak met een klein beetje versgemalen peper.
 Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak hierin de vulling voor de champignons ca. 5 minuten.
 Vul de champignons en zet ze in een lage ovenschaal. Zet ze ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Leg op elke champignon nog een stukje paprika en serveer ze warm.
 Zijn de champignons te groot om in één hap te eten serveer ze dan op kleine schaaltjes met een vorkje erbij.

Tip:

Schenk een beetje sherry of droge witte wijn in de ovenschaal, hier kunnen verschillende kruiden en specerijen bij. Deze smaak trekt in de champignons tijdens het garen.