Kipfilet met Buffelmozzarella

Kipfilet met Buffelmozzarella

Kipfilet met Buffelmozzarella

Benodigdheden
2 kipfilet
cherrytomaatjes
ui
courgette
1 bol Buffelmozzarella
peper
zout
tijm

Voorbereiding
Leg de stukken kipfilet een aantal uur voor bereiding in de melk. Hierdoor worden ze een stuk sappiger en malser tijdens de bereiding van dit heerlijke gerecht.

Bereiding

– Bestrooi de kipfilets met peper en zout en grill ze kort in een grillpan. Ze hoeven niet gaar te worden maar grill ze even aan zodat je een mooi streep- of ruitmotiefje krijgt.

– Snijd het bolletje mozzarella in plakken.

– Snijd de ui in ringen, een paar dunne plakken van de courgette (niet schillen, wel wassen) en een paar dunne plakjes tomaat zonder zaadjes.

– Maak een paar schuine sneden in de kipfilets en doe daar de plakjes mozzarellakaas tussen (ze mogen er uitsteken).

– Leg de kipfilets op een dubbel vel aluminiumfolie

– Leg de uienringen, schijfjes tomaat, courget op de kip en bestrooi het geheel met peper, zout en tijm.

– Vouw de pakketjes dicht en leg ze in de voorverwarmde oven voor 20-30 minuten, tot de kip mooi gaar is en de kaas goed gesmolten is.

Variatie tip

  1. Gebruik ook een Engelse Cheddar kaas, een heerlijke kaas met een mooie zachte smaak welke een beetje krokant wordt.
  2. Gebruik bacon om de kip in te rollen.

 

Schermafbeelding 2016-02-25 om 16.02.56