Je bekijkt nu Grana Padano met Prosciutto, gegrilde asperges en waterkers mayonaise

Grana Padano met Prosciutto, gegrilde asperges en waterkers mayonaise

Van oudsher zijn er vele soorten kaasfondue. Al sinds de productie van kaas worden er variërende cuissons toegepast om te kunnen genieten van dit heerlijke natuur product.

Tegenwoordig zijn in Nederland twee manieren van kaasfondue zeer populair, te weten “Zwitserse” en Hollandse. De Zwitserse kaasfondue is al een eeuwen oude combinatie van Emmentaler en Gruyère. De Hollandse kaasfondue is daarin tegen heel anders. Deze wordt bereid met Boeren belegen en Maasdammer.

Het verschil? Heel simpel: Zwitserse kaasfondue is pittiger van smaak en de Hollandse wat zachter.

Met kaasfondue zijn eindeloze combinaties mogelijk, het is maar net hoe u deze het lekkerste vindt. Daarnaast is experimenteren naar de lekkerste combinatie een serieuze en smakelijke uitdaging.

Ingrediënten:

  • 2 bosjes asperges
  • 2 tl extra virgine olijfolie
  • 20 plakken Prosciutto di San Daniele (of Parma ham)
  • ½ citroen
  • 80 gr Grana Padano, in stukken geschaafd
  • 2 grote eieren, waarvan het eiwit eruit gefilterd is
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 0,5 tl zout
  • 200 ml zonnebloem olie
  • 75-100 gr waterkers

Bereiding:

Dit heerlijke lentegerecht met frisse mayonaise wordt extra op smaak gemaakt met Grana Padano kaas.

Waterkers-mayonaise:

Stap 1
Meng het eigeel van de 2 grote eieren, de mosterd, witte wijnazijn en zout in bijvoorbeeld een keukenmachine of met een mixer.

Stap 2
Voeg de olijfolie en zonnebloemolie eerst samen. Zet daarna de keukenmachine of mixer weer aan en voeg de olie geleidelijk toe tot het geheel dikker wordt.

Stap 3
Voeg de gesneden waterkers toe en meng het nog een keer goed door.

Gegrilde asperges:

Stap 1
Snijd de eindjes van de asperges af om de dikke houten stukken weg te halen.

Stap 2
Leg de asperges op de grillplaat of in een grillpan en besprenkel met olijfolie, een ½ theelepel zout en een beetje peper.

Stap 3
Verwarm de grill totdat het heet is en bak de asperges 2 tot 3 minuten, tot ze zacht en licht gekoold zijn.

Serveersuggestie
Serveer de gegrilde asperges met de ham ernaast en schaaf de Grana Padano boven het bord. Maak het af met de waterkers mayonaise ernaast en wat waterkers als garnering.

Eet smakelijk!

Bron: kaas.nl

Geef een antwoord