Je bekijkt nu Pompoenlasagne met ricotta, pancetta en geraspte Tête de Moine AOP

Pompoenlasagne met ricotta, pancetta en geraspte Tête de Moine AOP

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Recept

Ingrediënten:

  • 90 gram geraspte Tête de Moine AOP
  • 30 gram kaaskrullen van Tête de Moine AOP
  • 750 gram biologische pompoen (bijv. kabocha groen of geribbeld)
  • 2 witte uien, in ringen gesneden
  • 300 gram grote witte champignons of portobello’s, in plakken
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 8 takjes salie
  • 500 gram ricotta
  • 2 eieren, losgeklopt
  • ½ theelepel versgeraspte nootmuskaat
  • 6 plakjes pancetta of spek
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Stap 1. 

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de ovenschaal in met olijfolie.

Stap 2. 

Verdeel dan de uienringen en champignon- of portobelloplakken over de bakplaat met bakpapier.

Stap 3.

Doe de geraspte knoflook samen met de 3-4 eetlepels olijfolie in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk dit vervolgens over de uien en champignons, schep door en bak dit in 8-10 minuten glazig in de oven.

Stap 4.

Boen dan de pompoen schoon en schaaf hem met de mandoline in dunne plakjes van ongeveer 2 mm dik. Snijd een kwart van de salieblaadjes heel fijn en doe deze samen met de pompoenplakken, een scheut olijfolie en wat zout en peper in een kom. Schep het voorzichtig door elkaar heen. 

Stap 5.

Doe de ricotta in een kom en klop dit los. Doe vervolgens de losgeklopte eieren en nootmuskaat erbij en meng goed door elkaar.

Stap 6.

Leg dan een laag pompoenplakken onderin de ingevette ovenschaal, schep er een laag ricottamengsel op, gevolgd door een laag champignon-uienmengsel en vijf stukjes (of 30 gram) Tête de Moine AOP-krullen. Maak op deze manier drie lagen en eindig met een laag pancetta, pompoen, de rest van de salieblaadjes en nog vijf krullen van de Tête de Moine AOP. 

Stap 7.

Zet de pompoenlasagne daarna in het midden in de oven en bak hem in ongeveer 40 minuten gaar. Zet de laatste 5 minuten de grill aan voor het goudbruine krokante laagje. Klaar!

Eet smakelijk!

Bron: kaas.nl