Ingrediënten:
- Gemengde sla / sla naar keuze
- 6 vijgen
- 2 Burrata
- 100 gram vers gemalen Parmezaanse kaas Reggiano
- Olijfolie naar keuze
- Balsamico dressing creme ( supermarkt)
- Peper
Bereidingswijze:
Stap 1.
Was de sla goed en laat het uitlekken.
Stap 2.
Maak de sla aan met de gekozen olijfolie en een beetje vers gemalen peper en verdeel het over 4 borden.
Stap 3.
Snij de vijgen in stukken en verdeel deze ook over de borden
Stap 4.
Scheur met je handen de Burrata in stukken. Deze kaas is zo heerlijk vol en smeuïg dat het geen zin heeft om deze te snijden. Verdeel de stukken over de borden en breng als laatste de Balsamico creme aan.
Stap 5.
Strooi tot slot de vers gemalen Parmezaanse kaas over de salade en eet u smakelijk!
Als variatie kun je ook lekkere blauwe kaas (Stilton) toevoegen voor een meer pittige smaak.